English Deutsch Français

Recenze, dopisy

Přidat recenzi
Nenalezeny žádné záznamy.

Mějte přehled o tom, kde se pes nachází. Díky DOG GPS X20!

Využíváte psy při naháňkách nebo záchranářské činnosti a chcete mít dokonalý přehled o každém kroku vašeho psa? Nebo prožíváte každodenní stres při procházkách ve volné přírodě, zda se Vám mazlíček na přivolání vrátí a nezaběhne se? S těmito obavami se nyní můžete rozloučit. GPS lokalizátor X20 vám efektivně pomůže k nalezení ztraceného či zatoulaného psa. Můžete se tak se svým psím přítelem směle a bez sebemenších obav vrhat do nejrůznějších dobrodružství.

 

Společnost Dogtrace nyní přichází s novinkou. Tou je přístroj určený na vyhledávání psů DOG GPS X20 s dosahem až 20 km. Skládá se z vysílače, který je umístěn na obojku psa, a přijímače, na němž může psovod sledovat pohyb i vzdálenost od psa. Přijímač umožňuje sledovat až 9 psů zároveň. Je proto ideální pro psí záchranáře a při mysliveckých naháňkách. Zařízení je navíc plně vodotěsné a má dobře čitelný displej bez ohledu na intenzitu slunečního svitu.

 

Výhody lokalizátoru DOG GPS X20

V porovnání s konkurenčními zařízeními má DOG GPS X20 mnoho výhod. Jednou z nich je nejmenší a nejlehčí obojek (vysílač), který je vůbec na trhu k dostání. Ovládání přijímače je uživatelsky přátelské a velmi jednoduché. Akumulátory vydrží na jedno nabití až 40 hodin. Bezkonkurenční je i co se týče ceny. Přesvědčte se sami v našem e-shopu.

 

Nejmodernější technologie s vysokou citlivostí na signál GPS v přijímači i vysílači umožňuje detailní lokalizování psa a dlouhodobé sledování jeho pohybu. Přijímač také disponuje funkcí kompasu, díky níž se budete moci snadněji zorientovat v nepřehledném terénu.

Dalšími unikátními funkcemi DOG GPS X20 jsou funkce FENCE a BEEPER. Fence, tedy v angličtině plot, vytváří akustickou hranici k vytyčení prostoru psa. Beeper je akustickou signalizací zastavení, případně opětovného pohybu psa.

Kromě bezpečnosti, výdrže a nejmodernějších technologií myslíme i na módní trendy. Proto si můžete vybrat z velkého množství barev a designů řemenů. Od klasického černého, přes maskáčový až po reflexní barevné. Je jen na vás, který se k vám a vašemu psovi bude hodit nejlépe. Dokoupit si samozřejmě můžete i náhradní akumulátory, náhradní vysílač i přijímač nebo napájecí adaptér s USB kabelem a klipsem pro GPS.

 

Pro psí profesionály i domácí mazlíčky

GPS lokalizátor tedy není jen profesionálním zařízením pro myslivce, ale je určený pro každého, kdo má již nějakou zkušenost s tím, že se pes na procházce ve volné přírodě zaběhl. S GPS lokalizátorem již můžete směle zapomenout na zastaralé způsoby vyvěšování letáčků. O tom, kde se váš pes nachází, se totiž dozvíte okamžitě.

Napsali jste nám

DOG GPS X20

d-control

d-mute

d-fence

 

Ohlasy na GPS X20

recenze zaslaná 3.5.2017

Dobrý den, ráda bych Vám zaslala svou recenzi na produkt DOG GPS X20. Mám roční fenu border teriera, která váží necelých 7 kg. Po prvním nasazení obojku odběhla do porostu, aniž by řešila, že má něco nového na krku. Vůbec nijak ji to neomezovalo v pohybu. Obojek má zapnutý na nejmenší velikost s malou rezervou, ale ničemu to nevadí. Vyhovuje mi, že je obojek odolný vůči vodě, což majitelé "vydřího psa" ocení :) Výdrž baterie je značná a věřím, že nebude třeba řešit nabíjení při celodenních akcích. Pro mé použití je tento produkt naprosto dostačující a můžu ho doporučit i ostatním.

S pozdravem Michaela Olexová, e-mail: michelle.olexa@gmail.com

         

 

 

recenze zaslaná 9.5.2017

Dobrý den,

pořídil jsem Váš DOG GPS X20 na svého Border Teriéra. Vzhledem k velikosti psa 8,5kg jsem se bál velikosti obojku, a tak jsem si zajel k prodejci osobně, abych velikost vyzkoušel přímo na pejskovi. Nakonec se moje obava ukázala jako zcela zbytečná. Velikost vyhovuje a pes s obojkem nemá nejmenší problém - anténka je dostatečně měkká, takže to že trčí, psovi nevadí ani při prodírání v křoví. Po vyzkoušení v hustém lese i v městské zástavbě musím konstatovat, že obojek splňuje zcela to, co jsem očekával. Opravdu není třeba vidět peska na mapě, stačí mi, že vím vzdálenost a směr a jeho případný pohyb. Už se mi s tím i vykoupal a nic se nestalo. Mohu doporučit i na malá plemena.  Petr Klement, e-mail:klement.petr@seznam.cz

             

 

 

recenze zaslaná 3.5.2017

Dobrý den, dovolím si napsat krátkou recenzi a naše zkušenosti s vyhledávacím zařízením DOG GPS X20.  Reklamu na tento výrobek jsme viděli v mysliveckém časopisu, a protože máme čtyři irské teriéry, se kterými se účastníme cca 30 naháněk ročně ve velmi náročném a členitém terénu Křivoklátska a severního Plzeňska, rozhodli jsme se tento nový český výrobek vyzkoušet. Prozatím jsme měli zkušenost pouze se zapůjčeným GARMIN Astro 320 a obojkem T5 mini. Po telefonickém rozhovoru byl obchodní zástupce firmy pan Bartheldy velice ochoten přijet, zařízení předvést a zapůjčit k vyzkoušení. Zkoušeli jsme najednou obě zařízení (DOGTRACE, GARMIN) v náročném terénu v předem zvolené části honitby. Ze zkušeností v minulých loveckých sezónách jsme věděli, ve kterých částech honitby a při jakých vzdálenostech dochází k výpadkům signálu u GARMINA, proto jsme se zde rozhodli vyzkoušet i DOGTRACE. Obě zařízení reagovala velice podobně, výpadky signálu na krátkou dobu byly na stejných místech. Zkouška byla o něco náročnější, protože probíhala v jarním období, kdy signál může více ovlivnit postupně houstnoucí vegetace. Na základě této zkušenosti jsme koupili 1 obojek a 1 přijímač.

Vzhledem k tomu, že naši smečku rozšířil nový dospělý člen, rozhodli jsme se jeho chování v honitbě a mimo ni monitorovat pomocí DOGTRACE. Nespornou výhodou je možnost průběžného dobíjení nejen obojku, ale i přijímače pomocí powerbanky nebo autoadaptéru, což jistě ocení všichni, kteří se účastní několikadenních naháněk v těžkých terénech, kde v případných ubytovacích zařízeních nebývá možnost zdroje elektrické energie.  Výdrž baterií je dlouhá, síla signálu z GPS se na přístroji a obojku snižovala i ve velmi hustých porostech jen minimálně (maximálně o jednu čárku), což dává předpoklad k poměrně přesné lokalizaci. Funkce na přístroji jsou ergonomicky přívětivé, ovládání intuitivní a velmi jednoduché (lze pohodlně provádět jednou rukou), čitelnost displeje i na ostrém světle dobrá. Na přístroji je možné velmi dobře sledovat systematičnost práce psa v pro vůdce neproniknutelných houštinách. Dále jsme mohli sledovat pohyb psa při ověřování teplé stopy zvěře na vzdálenost cca 2 km bez ztráty komunikace mezi vysílačem a přijímačem.

Pro naše potřeby je tento český výrobek plně vyhovující a srovnatelný se zahraničními produkty za nesrovnatelně nižší cenu.

Proto vybavíme těmito obojky všechny psy naší smečky. Výhodou je, že na jeden přístroj se může napárovat až 9 psů.

Uvítali bychom několik volitelných doplňků pro psy s různým pracovním zaměřením:

·         prodloužená anténa pro země, kde není omezen výkon vysílače jako v ČR (větší dosah a výkon)

·         měkčí prutová anténa na obojek pro husté a trnité porosty

·         prostor pro umístění telefonního čísla na pásek obojku

·         možnost připojení přijímače k externí anténě (magnetické),  připevněné na automobilu, pro případ nutnosti vyhledání psa na velkou vzdálenost nebo při průjezdu honitbou

·         ochranná fólie displeje přijímače

S výrobkem jsme velmi spokojeni a můžeme ho vřele doporučit.

Petra Mastná, Lesní správa Lány, petra.mastna@lslany.cz

                                            

ecenze zaslaná 30.4.2017                                                                                              nahoru

Dobrý den pane Bartheldy, píši Vám recenzi nebo spíše zkušenost s DOG GPS X20 - co mi na přístroji vyhovuje a jaké mám zkušenosti.

Přednosti zařízení:

-dobrá čitelnost displeje i na přímém slunci 

- vodotěsnost jak obojku, tak přijímače

-výdrž baterií:

Po plném nabití při intervalu aktualizace polohy 3 sekundy, klesla baterie v obojku i přijímači na dvě čárky (plné nabytí jsou tři čárky) a to po dvou 8hod výletech a 5 vycházkách po zhruba 2hod, což odpovídá popisu „výdrže baterie“ v návodu k použití. Zařízení hlavně umožňuje dohledat psa i druhý den, což u konkurenčních výrobků není možné, protože baterie vydrží sotva 12 hodin (vlastní zkušenost). Myslím si, že je výdrž baterií při hledání psa dost zásadní věc!

-rychlé nabíjení (dobré by bylo dodávat dvě nabíječky)

-funkce Beeper je moc dobrá a funguje dobře

Je dobré vědět, když psa hledáte, jestli běží nebo se nepohybuje (může být třeba zraněn při naháňce a myslivec může situaci hned řešit). Funkci jsem použil i při výcviku odložení, kdy mě pes neviděl a já přitom věděl, jestli se potají nepohybuje.

-funkce Fence je určitě dobrá pro přehled, když má člověk více psů 

Zde bych uvítal, když pes překročí nastavenou vzdálenost, aby přijímač na tuto skutečnost jen upozornil (na místo stálého zvukového signálu, který se vypne až při návratu psa na nastavenou vzdálenost).

-možnost připojení až 9 obojků

S kolegou, který také vlastní DOG GPS X20, jsme si navzájem do přijímače přidali také obojek toho druhého, takže jsme viděli i aktuální pozici druhého psa, což oceníme na naháňkách a budeme vědět o našich psech oba.

Jinak používám DOG GPS X20 společně s výcvikovým obojkem d-control, navlečeným na jednom řemenu a vše funguje jak má a hlavně když se pes vzdálí, mohu mu hned pípnout akustický signál na přivolání.

Použití a dosah v reálných podmínkách:

Zatím jsem přístroj vyzkoušel na dvou celodenních túrách v Brdech a dále při denních procházkách se psem.

Při první túře na brdech pes běhal do 200 metrů, při druhé túře hnal 2x jeleny v zalesněném terénu, kdy nás dělila vzdálenost 560 metrů. Bylo to na rovině, bez ztráty signálu. Věděl jsem přesně, kdy se pes zastavil, v jaké je ode mne vzdálenosti a směru. Podruhé se ode mne pes vzdálil na 750 metrů a bylo to v kopcovitém terénu a také bez ztráty signálu.

Pak jsme dělali test s kamarádem, kdy měl u sebe obojek a jel na babetě lesem. Projel přes dva kopce, do vzdálenosti 3,5 km, kdy se občas signál ztratil, ale vždy za chvilku opět naběhl.

Další test jsem prováděl na procházce, když šla manželka s pejskem a já šel s přijímačem. Každý jsme šli z jedné strany zalesněného kopce (Konesův vrch 590 mnm u Dobříva), kde vzdálenost mezi námi byla max 900 metrů a převýšení 150 metrů. Telefonovali jsme si polohu.  Ze začátku byl signál dobrý,  když jsme pak oba byli u úpatí kopce - každý z jedné strany, tak signál často vypadával, ale výpadky byly vždy max na 30 sekund, takže se poloha vždy brzy opravila. 

No a na této zkoušce manželka poprvé ocenila investici do přístroje:

Pes našel čerstvou stopu a manželce utekl. Když mi zavolala, že utekl, věděl jsem celou dobu kde je a sledoval ho na přijímači. Sešli jsme se s manželkou na smluveném místě. Pes se mezitím vrátil na místo, kde manželku opustil, a když tam nebyla, chvilku čekal a pak se vracel směrem k chalupě. To nám bylo divné, protože vždy buď čekal na místě, kde se od nás odpojil nebo nás našel po stopě. Kdybychom přístroj neměli, čekali bychom dlouho v lese na místě, kde manželku opustil a nervovali se, kde je. Takhle jsme rovnou vyrazili směrem, který  ukazoval přijímač a sledovali, co pes dělá a jak je daleko. U chalupy nebyl,  ale podle přístroje byl o 200 metrů dál. Byl u plotu sousedů, kde hárala fena, a proto taky nezůstal na místě, jako vždy. 

Takže přístroj nám zcela jistě ušetří spoustu nervů a času.

Když to shrnu: 

-První a hlavní předností je výdrž baterie a ta je důležitá pro dohledání psa hlavně při naháňkách, kdy se pes může zaběhnout opravdu hodně daleko. Mám pár kamarádů, kteří vlastní přístroj od Garmina a věčně mají problém s bateriemi.  

-Druhá přednost je držení signálu, s kterým jsem zatím moc spokojen a to po vyzkoušení v celkem těžkém terénu.

-Třetí přednost je nízká cena oproti konkurenci. 

-Čtvrtou předností je funkce Beeper.

-Pátou předností je možnost připojení až 9 obojků. 

-Nemohu opomenout na vodotěsnost jak obojku, tak přijímače a dobrou čitelnost displeje i na přímém slunci.

-3 letá záruka, český výrobek, dostupnost náhradních dílů

Nemá mapové podklady, ale důležité je, že psa najdu, takže je vlastně nepotřebuji.

s pozdravem Váš spokojený zákazník Michal Jakaba, e-mail: MJAKABA@seznam.cz     
foto: pejsek Art s GPS X20 + výcvikovým obojkem d-control 1600 (přijímač navlečen na řemenu u GPS)

                     

 

 

nahoru

recenze zaslaná 5.4.2017 

Dobrý den,

zasílám Vám pár fotek mého jezevčíka (7kg) s GPS X20. U takto malého plemene stačí navléknout celou krabičku na řemen o šíři 15mm, který má firma standardně v nabídce a není problém dosáhnout obvodu 25cm, což je dostačující i pro takto malého jezevčíka. Je pravda, že měl díky své velikosti anténu chvílemi úplně u země, ale na signál to nemělo vliv. Zařízení jsme zkoušeli celý víkend a to v opravdu extrémních podmínkách. Pes se pohyboval na druhé straně kopce ve vzdálenosti 2,8km a já jsem byl pod vedením vysokého napětí. Pokud si pamatuji dobře, tak Garmin zde signál neměl. GPS X20 fungovala velice dobře a to dokonce i v autě.

Zařízení je jednoduché,  spolehlivé a s dlouhou výdrží baterií a to je pro nás nejdůležitější.

Děkuji za velmi dobrý výrobek Svánovský Petr, e-mail: PetrSvanovsky@seznam.cz               

http://odtrebetinky.webnode.cz/

     

 

nahoru

 

NEZÁVISLÝ TEST DOG GPS X20

Zajímá Vás Reálný test dosahů a výsledky výrobku v terénu? Nezávislý test GPS pro Vás připravil náš zákazník pan Tomáš Betlach:

http://blog.pujcovna-obojku.cz/27/04/2017/dog-gps-x20-vyhledavani-psu-az-na-vzdalenost-20km/

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ohlasy na d-control                                                                                                  nahoru

(st 26.4.2017) Po 13 měsících používání začal příjímač (obojek) vybíjet baterii. Kontaktoval jsem technickou podporu a popsal problém. Servisní technik po sdělení způsobu vybíjení baterie požádal o zaslání do reklamačního procesu. Opravený příjímač byl doručen po opravě přepravcem v sobotu. V přepočtu na pracovní dny zabrala reklamace 5 prac. dní. Děkuji společnosti Dogtrace za aktivní přístup k zákazníkovi, kdy zejména komunikace je na profesionální úrovni nejen před nákupem, ale i po jeho uskutečnění při řešení problémů. Nákup tohoto výrobku byla dobrá volba a s klidným svědomím mohu tento typ doporučit. Poslušnost psa vzala jiný směr. (Marek Sedlík)

 

                                                                                                                  nahoru

Chtěl bych poděkovat servisnímu techniku panu Vackovi za rychlý a kvalitní servis a v neposlední řadě za přístup k zákazníkovi.Taková ochota a vstřícnost si pochvalu opravdu zaslouží,děkuji s pozdravem Zetek (Radek Zetek)

 

 

                                                                                                                   nahoru

Výcvikový obojek d-control 600 nám vyřešil problém pronásledování zvěře na vycházkách!!! Od doby, kdy jsem použila váš obojek, můžu v klidu chodit se psem na volno na vycházky do přírody. Než jsem použila váš obojek, pokaždé. když pes zavětřil zvěř, byl neovladatelný, i když jinak výborně poslouchá a má sportovní výcvik i zkoušky. Sportovnímu výcviku se věnuji již 40 let, takže nějaké zkušenosti mám.  Elektronický obojek je výborná pomůcka a díky němu si nekazíte ani vztah se psem. Náš pes je velmi temperamentní a potřebuje hodně pohybu na volno a zaměstnání, aby se trochu unavil a byl v pohodě. Když začal utíkat za zvěří, museli jsme chodit ven na vycházky na flexi vodítku, alespoň 8m dlouhém, ale to se pes nemohl vyběhat. Nakonec utekl za zvěří i s flexi vodítkem, které mně vytrhl z ruky, když vyrazil a já to nečekala. Pak jsme ho celý den v zimě hledali a měli strach, že se někde uškrtí na vodítku nebo ho přejede auto a ještě způsobí škodu! Nakonec jsme ho večer našli s překousaným zbytkem vodítka, jak se vrací po silnici domů. Po této zkušenosti jsme se s manželem rozhodli použít elektronický obojek. Byla to naše poslední možnost. Pes potom obojek nosil pokaždé, když šel ven na vycházku i výcvik, aby byl pod kontrolou. Hned jak za zvěří zase vyběhl, použili jsme obojek a výsledek byl skvělý!! Vrátil se velmi rychle a výhoda je, že i když nebyl v lese vidět, dosah ovládání je dostatečný. Máme obojek d- control 600 a dosah vysílače nám plně postačuje. Dále jsme obojek použili ještě asi 4x. Vždy, když vyběhl za zvěří. Po několika dalších pokusech přestal za zvěří vybíhat. Teď pes může chodit na vycházky na volno a my jsme bez stresu. Elektronický obojek má na sobě každou vycházku již jen pro jistotu, kdyby náhodou nastala nečekaná situace. Na obojek si zvykl a nebere ho jako nástroj trestu. Zatím nepochopil, odkud korekce přichází?!! Nevěřila jsem, že budu muset elektronický obojek někdy použít - vždy jsem zvládla mé předešlé psy Malinois od pronásledování zvěře odnaučit výcvikem. Ale výjimka potvrzuje pravidlo. Neměla jsem s elektronickým obojkem žádné zkušenosti a měla jsem obavy elektronický obojek použít. Obavy byly zbytečné a jde jen o zkušenosti. Když se elektronický obojek používá odborně, je to výborná pomůcka na odnaučování nežádoucích reakcí psa i na výcvik! Začali jsme používat el. obojek i při výcviku obran, kde musí pes okamžitě poslechnout a fyzickou korekcí bych si narušovala vztah se psem. Pes je hodně dominantní a vzrušivý a potom mu chvíli trvá, než začne vnímat moje povely na pouštění. Po použití el. obojku se výcvik zlepšil za velmi krátkou dobu a už nemusím el. obojek při výcviku používat. Vždy stačí jen psovi ukázat korekcí, co dělá špatně. S elektronickým obojkem se musí zacházet odborně, aby to mělo při výcviku pozitivní efekt. Je výborné, že u obojku bylo i DVD s podrobným návodem na použití. Pana Ščučku znám a líbí se mi jeho výcvikové metody. I přiložené DVD mi v začátcích velmi pomohlo, jak obojek správně používat! S elektronickým obojkem jsem velmi spokojená a rozhodně ho mohu jen doporučit! Gondeková. (Miloslava Gondeková)

 

 

                                                                                                                nahoru

Děkuju ještě jednou za váš profesionální přístup, včera při řešení závady obojku pro mé hafany. Měla jsem těžkej den a vy ste mi udělal ten den hezčí a najednou nebylo vše tak úplně blbé. Celá vaše firma na mně působila hrozně pozitivně. Vyrážím s hafanama do lesa vše vyzkoušet. :) hezký den a díky. listopad 2013 (Zuzana Kafková)

 

                                                                                

                        

  nahoru

Dobrý den, před 4 lety jsme pořídili D-control Easy pro našeho prvního hafana. Bez jediné chyby nám přístroj funguje dodnes a je na něj 100% spolehnutí. S příchodem druhého mazlíka s nežádoucím loveckým pudem jsme koupili D-control 400, abychom mohli na dva hafany používat jen jeden vysílač. Sázeli jsme na jistotu, protože s D-control easy jsme byli opravdu spokojení. D-control 400, ale nefungoval správně, měl dosah jen 10 metrů. Po zjištění této závady jsem kontaktovala servisní oddělení Dogtrace, kde mi odpověděli na email do hodiny a poradili, jak reklamovat. Ve čtvrtek jsem zařízení odeslala poštou, v pátek mi přišel email, že mi doručovací služba doveze balíček. Opravený a perfektně fungující D-control 400 dorazil v pondělí. Takovou rychlost a perfektní komunikaci se servisním oddělením jsem opravdu nečekala. Byla jsem velmi příjemně překvapená. Zařízení Dogtrace tedy za mě můžu jen doporučit, protože funguje bezchybně a pokud se nějaká závada vyskytne, tak ji neprodleně odstraní. Opravdu velice děkuji servisnímu oddělení za tak perfektní práci! (Zuzana Drobníková)

 

                                                                                                            nahoru

Velmi krásný příběh pana Ing. Kopřivy z 8.4.2009 (uveřejněný na jeho stránkách http://www.rtwmenin.estranky.cz/clanky/vychova-a-vycvik/elektronicke-vycvikove-obojky, který s jeho souhlasem zveřejňujeme také u nás, jelikož by mohl v mnohém pomoci také méně zkušeným chovatelům

Stránky o psech z Měnína

pes z menina

Musím přiznat, že až do března jsem o elektronických výcvikových obojcích nevěděl téměř nic. Pro cvičení mích psů jsem o něm nikdy neuvažoval, protože jsem neměl problém s poslušností. Nejdůležitější povel přivolání mí psi vždy, i za zhoršených podmínek, zvládali velmi dobře. Stačilo zvýšit hlas a holky více či méně ochotně přiběhly.

Bohužel to neplatí o Mexi. Ta když uvidí zajíce, přestane vnímat a naprosto ji ovládne lovecký pud. Nereaguje na nic a věnuje se jen pronásledování zajíce. Pokud vám bude někdo tvrdit, že rotvajler nemá nebo téměř nemá lovecký pud, tak mu nevěřte. Během ledna a února se situace, tak zhoršila, že vycházky už pro nás nebyly radostí, ale utrpením. Na vodítku být stále nemůže, a když ji člověk pustí, je hodná a poslušná do té doby, než spatří něco, co by mohla pronásledovat.

Taková neposlušnost je samozřejmě nevýchovná a zároveň nebezpečná. Pokud si při pronásledování pes neublíží (např. chrt je schopen si uhnat infarkt), hrozí mu nebezpečí od aut a myslivců. Nehledě na to, že se může nadobro ztratit.

Jeden den mi došla trpělivost a rozhodl jsem se do elektronického výcvikového obojku investovat. Vybral jsem si D-control EASY+ od firmy DOGtrace za cca 3000Kč a za týden jsem jej měl doma. Obojek se vyrábí v Česku a můžete si ho tady nechat i pozáručně opravit, či dokoupit náhradní díly. Obojek je kvalitně vyrobený a vodotěsný. Nabízí 6 stupňů intenzity impulsu a akustický signál. Dosah 200m v přehledném terénu. V balení také dostanete kvalitní instruktážní DVD s ukázkou ovládání a výcviku základních povelů.

Pak přišel ten velký den, kdy jsme Mexi obojek nasadili. Nesmíte ho však použít hned, aby si pes nevytvořil spojitost mezi obojkem a elektrickým impulsem. Obojek nasazen ..... , tak jdeme ...... Po několika minutách Mexi spatřila na poli zajíce. Vy starovala za ním plným tryskem a začala s pronásledováním. Zkouším stisknout stupeň 3 (pouze impuls). Mexi to na chvilku zastavilo. Trochu si poskočila do strany, ale běží dál. Tak tedy trojku chvíli podržím (vždy je lepší tlačítko chvilku podržet, místo impulsu). Mexi se zastavuje a na zavolání přibíhá. Naše první vítězství.

V následujících dnech se Mexi pokusila honit zajíce ještě několikrát a museli jsme použít až stupeň 5 (u každého psa je jeho reakce a potřebný korekční impuls individuální a právě Mexi má práh bolesti vysoko).

Nyní Mexi zajíce pouze pozoruje (tak jak je vidět na fotce), ale nevystartuje za nimi, ani když jí proběhnou téměř před nosem. Nedávno na procházce jsme měli Mexi asi 20m před sebou. Najednou se zastavila a upřeně na cosi hleděla. My jsme objekt jejího zájmu neviděli, protože nám bránily stromy. Za chvilku se zpoza nich vynořili dva zajíci a mířili k Mexi. Hopsali vedle sebe, pravděpodobně byli na rande J. Mexi si vůbec nevšimli. Už jsem si myslel, že do Mexi snad narazí, že to jsou nějací zaječí kamikadze. Mexi jim stála v cestě jako skála. Svoji chybu si uvědomili asi 3m od našeho černého pantera. Zastavili se a rozprchli se každý na jinou stranu. Mexi zůstala stát a koukala se za nimi. Následovala velkááááá pochvala. Za poslední týden jsem nemusel elektrický výcvikový obojek, při setkání se zajícem, použít a na přivolání mi stačí akustický signál.

Myslím, že elektronický výcvikový obojek, v rukách duševně zdravého a zralého jedince, který o výcviku psů něco ví, je výborná pomůcka, která vám dovolí psa usměrnit i na velkou vzdálenost. Pes si po té může vždy vybrat, buď zajíce honit nebudu, nebo ano, ale dostanu nepříjemný elektrický impulz, který mě stejně zastaví.

 

nahoru

S Vaším elektronickým výcvikovým obojkem jsem velmi spokojen, protože mi rychle vyřešil problém s přivoláváním mé dvouleté fenky R. Ridgebacka. Doposud se nám to nedařilo ani s pomocí cvičitele, přesto, že jsme vyzkoušeli snad všechny možné způsoby a triky. Nakonec jsme museli zvolit kompromis, naučit ji i na dálku zalehnout na ZASYKNUTÍ a až potom ji přivolat povelem KE MNĚ nebo K NOZE. Po dvoutýdenním používání Vašeho výcvikového obojku jsme toto mohli vynechat a fenka chodí na přivolání okamžitě a reakce na ostatní povely, které již plnila dříve dobře, se ještě zlepšila. Přitom jsem během této doby převážně používal zvukový signál a el. impuls jsem použil asi jenom 20x. Nyní jej nepoužívám vůbec a zvukový signál jsem použil pouze jednou, když jsme potkali v lese při povelu VOLNO na vzdálenost 10m srnu. Fenka se na povel okamžitě vrátila. Teprve nyní si vychutnávám procházky s pejskem v sídlišti i lese, bez nervozity a strachu. Božský pocit.

El. výcvikový obojek vřele doporučuji všem, kteří mají problém s poslušností pejska, nebo chtějí zefektivnit jeho výcvik.

Jelikož na procházkách potkávám mnoho 'pejskařů', kterým by Váš obojek pomohl, dávám Vám pro tuto část dopisu, včetně své e-mail adresy svolení, k případnému použití na Vašich stránkách. zettik@seznam.cz (Miroslav Zettík)

 

nahoru

Dobrý den,
zhruba před rokem jsem koupil Váš výcvikový obojek D-control a jsem s ním velice spokojen. Díky němu jsem naučil naši temperamentní fenku ohaře klid před zvěří a tak už nehrozí, že by za zajícem vyběhla na silnici (jak se to stávalo dříve).

Čas od času se ale zapomene a za zvěří vyběhne. Když se tak stane, musím obojek znovu použít, abych jí připomenul, že na povel 'down' se má zalehnou bez ohledu na to jak lákavé je pronásledování zvěře. S obojkem chodíme ven pravidelně, ale používám ho teď už jen výjimečně. S obojkem jsem opravdu spokojen a jsem rád, že jsem při výběru dal přednost Vám před zahraničními výrobky. S pozdravem Petr Čupa (Petr Čupa)

 

 

 

nahoru

Dobrý den,
chtěl bych Vám poděkovat za Vaše zařízení d-control 1000, které jsem u Vás před časem zakoupil….. Se systémem jsem maximálně spokojen!!! Za dva dny jsem mého psa dokonale naučil FUJ tak, že dnes pes na tento povel od čehokoliv odskočí či okamžitě z tlamy obloukem vyplivne! Přivolání „KE MNĚ“ jsme také vyladili na jedničku - dnes již jen občas „pípám“, když je pes moc daleko a nechci „řvát jako na lesy“ nebo mu vyšlu jen lehkou korekci, když pes „dělá že nechápe“ … hlavně je to ale JISTOTA, kterou jsem při procházkách nikdy neměl!!!! V případě potyčky s jiným pejskem (a náš pes – Bandog čeká jen na jedno zavrčení protistrany a pak už je to rychlé) … tak v případě, kdy na psa nedosáhnu, celou situaci vždy zachrání tlačítko BOOSTER. Dnes už jsme ale tak daleko, že i v případě protiútoku na psa či jiného „nepřítele“ jej zastavím jedním povelem! Pejsek ví, že pak následuje nepříjemný pocit na krku a že to je stejně zbytečné … J. Navíc jsme schopni trénovat i se zvěří - mohu si dovolit vyslat psa za zajícem, aby se proběhl (myslivci prominou …), kterého vím, že nikdy nedožene a po 50-ti metrech ho přivolám zpět, aniž bych musel použít korekční impuls! Stačilo párkrát aby pes věděl, že i na 100 metrů je v dosahu!!! A dnes i v případě, že silně fouká a pes neslyší nebo možná dělá že neslyší, tak jen stačí pípnout a na korekci už ani nedojde …. J. Jelikož máme ještě jednoho pejska, se kterým chodí na procházky manželka, zakoupili jsme si ještě výcvikový systém d-control EASY. Pokud jde tedy na procházku manželka sama, jen se svým pejskem, bere si s sebou výcvikovou sadu d-control EASY. Pokud jdu na procházku já, beru oba psy, a v tom případě sahám po výcvikové sadě d-control 1000, ke které máme „připárovaný“ také přijímač z výcvikové sady d-control EASY. Je to velmi praktické a je to určitě dobrý tip také pro ostatní zájemce o tyto výcvikové sady!

S přátelským pozdravem Ing. Michal Matoušek (Michal Matoušek)

 

 

nahoru

Dobrý den,
včera jsem po kolegovi poslala do Němčic svůj výcvikový obojek Dogtrace Easy Small. Naštěstí byl 'porouchaný' jen mou nepřílišnou šikovností při spárování vysílače a přijímače, kterou jsem i přes Vaši telefonickou podporu neprovedla správně. Mohu tedy používat obojek na svého psího miláčka dále. Jen bych Vám chtěla napsat, že Váš výrobek je jediný z výcvikových obojků na trhu, které jsem zatím vyzkoušela, který funguje tak jak má. Můj Skoroknírač je povahy velice svobodomyslné, často má na svévolné vzdalováníse svůj názor, diametrálně odlišný od toho mého. Nemá pud sebezáchovy, když mu 'rupne v kouli', běží a běží a běží a je mu jedno kam. Proto jsem si Váš obojek pořídila, abych ho mohla zastavit. Většinou už hezky reaguje na pouhé pípnutí v krabičce, ale už se mi několikrát stalo, že jsem byla nucena použít i impulz, když se řítil směrem do křižovatky nebo tak. Můj pes, ač kříženec, má základní zkoušky ovladatelnosti a stále docházíme občas na cvičák, prospívá nám to oběma. Patříme tam již k inventáři, začínám s ním pátý rok. Opravdu, u něj se dá ta vychovanost vysvětlit 'lety dřiny a odříkání'. Ničilo mne, že jsem pořád uvázaná na druhém konci vodítka a chtěla jsem se se svým psem i normálně procházet, dopřát mu volnost. Byla jsem první, kdo začal u nás na čvičáku Váš výcvikový obojek používat, už jsme si s ním (ani cvičitelé) nevěděli rady, pořád v něm ten svobodný duch vítězil a nechtěla jsem riskovat, že způsobí někde dopravní nehodu nebo něco podobně fatálního. Ve srovnání s tímto nebezpečím je občasný elektrický výboj (použila jsem vždy maximálně 1. stupeň) do krku neposlušníka tolerovatelnou záležitostí, ať si říkají někteří ochránci zvířat, co chtějí. Samozřejmě, pokud by tento nástroj dostal do ruky magor, který chce zvíře týrat, tak by to byl průšvih. Naštěstí, zatím si pes nevšimnul, že ovládání nefunguje. Takže bych možná mohla začít používat i atrapu, kterou vyrábíte - ale člověk nikdy neví, kdy bude potřebovat pomoc 'naostro'. Takže závěrem - Vaše výrobky doporučuji i známým, kteří mají podobný problém. Úspěšný rok 2012 přeje

Edita Smotlachová, Hradec Králové

 

nahoru

Děkuju ještě jednou za váš profesionální přístup, včera při řešení závady obojku pro mé hafany. Měla jsem těžkej den a vy ste mi udělal ten den hezčí a najednou nebylo vše tak úplně blbé. Celá vaše firma na mně působila hrozně pozitivně. Vyrážím s hafanama do lesa vše vyzkoušet. :) hezký den a díky. Zuzana Kafková (listopad 2013)                      

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                

Ohlasy na d-mute                                                                                                     nahoru

Obojek máme už rok. Pořizovali jsme ho, protože nás sousedi  začali upozorňovat, že náš miláček štěká, vyje a kňučí pokaždé, když se vzdálíme z domu. Na doporučení jedné prodejkyně v chov. potřebách jsme zakoupili právě tento obojek. Nevěřila jsem, ale asi po týdnu nošení - v naší přítomnosti pes přestal štěkat. Zjistil, že ho obojek potrestá. Měli jsme a stále máme jen zvukový signál + slabý vývoj. Bylo mi ho ze začátku hrozně líto, protože náš cíťa za zaštěkání dostal a neuvěřitelně zakňučel. Teď vidí obojek, dostane ho na krk a zaštěkat si nedovolí. Ví co přijde. Takže teď jedeme asi týden bez baterky - musíme koupit novou a on to ještě nezjistil. Tak doufám, že to nezjistí, dokud nepřijde nová. Sousedé potvrdili, že přestal štěkat. Za nás super. Navíc skvělý návod v krabičce. (Andrea Novotná)

 

                                                                                               nahoru

Chtěl bych vám velmi poděkovat za to, co vyrábíte a popřát vám hodně úspěchů do budoucna!

Nebýt vaší firmy a vašich výrobku, měl bych velký a neřešitelný problém se psem.

Přede dvěma měsíci jsem si u vás zakoupil obojek proti štěkáni d-mute. Psa jsem odnaučil výt naprosto perfektně. Je klid. A stačilo k tomu jen tolik impulsů, že bych je spočítal na prstech jedné ruky. Za to vám velmi děkuji. Děkuji i za vynikající přístup k zákazníkovi ze strany vašich zaměstnanců, kteří mi vždy vyčerpávajícím způsobem zodpověděli všechny mé dotazy. A nebylo jich málo. Souhlasím se zveřejněním tohoto dopisu. Tomáš Bublík

 

Dáša Z.11.10.2011


Dobrý den, pro elektronický obojek D-mute jsme se rozhodli po tom, co veškeré naše snahy o ukončení demolice, vytí a štěkotu našeho československého vlčáka v kotci selhaly. Ač jsem byla původně velkým odpůrcem této výcvikové metody (a navíc mi bylo tvrzeno, že na čsv obojek stejně nefunguje, protože nezachytí vytí - ale zjistili jsme, že hysterický jekot zachytí velmi dobře, je-li správně nasazen a nastaven na nejvyšší citlivost), zjistila jsem, že je to pro psa nejrychlejší a nejšetrnější způsob, jak mu vysvětlit, že něco dělá špatně a má s tím přestat. Pro našeho psa to bylo srozumitelné a rychle pochopitelné a musím říct, že po několika měsících zoufalství jak mého, tak mého psa (a rovněž sousedů) a naprosto marné snahy psovi pobyt v kotci zpříjemnit nebo se ho pokusit psychicky a fyzicky utahat (denně to u našeho čsv spolu se zaměstnáním opravdu nelze), nás d-mute doslova spasil. Změna byla takřka okamžitá. A teď, po asi měsíci používání, už můžeme nechat pejska v kotci i bez obojku. Pes to zvládl a co víc, přestal se bát zavírání do kotce (to jsem nečekala), přestal mít stresové průjmy a většinu času v kotci prospí (zbytek si hraje). Jsme moc rádi a děkujeme! A protože se ukázalo, že náš klackovitý puberťák je krom operního zpěváka také zdatný lovec zvěře, pořizujeme si i d-control.                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ohlasy na d-fence                                                                                                nahoru                

Váš neviditelný plot d-fence vyřešil naše problémy nad mé očekávání. Máme dva Německé ovčáky – fenku a psa. Měli jsme s nimi neustálé problémy – máme velmi nepříjemnou a zlou sousedku a té vadilo, že na ni naši psi za plotem štěkají a skáčou jí na plot a schválně je ještě i dráždila. Došlo to až tak daleko, že nám na našem Městském úřadě nařídili mít psy zavřené ve výběhu a mít je puštěné jen v naší přítomnosti. Jelikož sousedka vyhrožovala i jejich otravou, museli jsme toto opatření i přes naše protesty učinit….

Instalací neviditelného plotu se však vše vyřešilo! Drát jsme umístili tak, aby se oba mohli přiblížit k plotu max. na 5m, což byla v našem případě dostatečná vzdálenost. Trvalo necelý týden než oba pochopili, že pokud jim začne obojek pípat, dál už nesmí jít….

Myslím, že by za tento výrobek rádi poděkovali především oba naši pejsci, jelikož již nemusí čekat, až je přijde na zahradu někdo „hlídat“, ale mohou si vychutnávat pohyb 24 hodin denně! Děkujeme.

Souhlasím se zveřejněním mého příběhu na Vašich internetových stránkách.

Jana Puldová

 

nahoru

S Vámi vyráběným neviditelným plotem d-fence jsem příjemně překvapen a velice spokojen. Mám totiž již 3-letého Dobrmana, který je nesmírně bujný a dosti temperamentní, až se po mé chybě naučil skákat nejprve přes kovová vrata a později i přes 1,5m vysoký drátěný plot. Ve vsi způsoboval mnoho nesnází, neboť se zaměřil na chytání slepic. Od známého, který mi psa cvičil pomocí elektronického obojku, jsem se dozvěděl o Vašem výrobku, neviditelném plotu d-fence, který jsem okamžitě zakoupil a nainstaloval….

Od té doby nemám se psem pražádné problémy. Ihned se naučil respektovat výstražné pásmo i když vím, že se dostal i do korekčního pásma a dostal i pár korekčních impulsů. Dnes již perfektně respektuje své teritorium i další, smyčkou ohraničené, oblasti (záhony květin, zeleniny apod.). Nepřitahují ho již ani otevřená vrata. Ví, co by ho tam čekalo a tak jde raději na své místo.

Po půl roce používání Vašeho d-fence jsem s ním nesmírně spokojen a to nejen proto, že pomáhá při ovládání a výchově psa, ale i proto, že jej mohu snadno nainstalovat - návod k jeho použití je totiž velmi srozumitelný i takovému laikovi jako jsem já a dále také proto, že nevyžaduje téměř žádnou údržbu.

Dnes jsem již přesvědčen o tom, že i kdybych neměl svůj pozemek oplocený a používal bych Váš výrobek d-fence, že by pes tento prostor neopustil.

Souhlasím s tím, aby jste můj dopis použili pro internetové stránky Vaší firmy.

Ještě jednou za vše děkuji. S úctou Jiří Hlaváček, Bystřice                                                                               nahoru